De bereiding van bananenbrood

Hoe maak je het?

Nu je alle voordelen en nadelen van het brood kent vraag je je misschien af hoe je het dan moet maken en bereiden? Dat is een stuk gemakkelijker dan je denkt. Je begint met het voorverwarmen van de oven. Ondertussen snijd je de bananen en eventueel de dadels of vijgen die je gebruikt. Klop de eieren, voeg de amandelmeel een het bakmengsel toe. Leg bakpapier in een cakevorm en giet het mengsel erin. Bak het ongeveer een uur. Nadat je het uit de oven haalt moet je het uit de cakevorm halen en even een kwartier laten afkoelen. Daarna kan je er naar hartenlust van eten.

Wat gaat er allemaal in bananenbrood?

De reden waarom bananenbrood zo gezond is, is dat er, naast de onvermijdelijke bananen, uitsluitend gezonde producten als ingrediƫnten in gaan. Producten die je bovendien gewoon in de supermarkt kunt kopen. Denk aan bijvoorbeeld volkoren meel, eieren, halvolle melk, kaneel, zout en rozijnen. Je kunt natuurlijk zelf ook variaties op het recept maken met andere gezonde producten. De suikers komen dus vooral uit het fruit dat je in het brood stopt. Dit is beter dan suiker toevoegen. Zo kun je dus zoete snacks eten zonder dat je de gevaren van te veel suiker hoeft te ontwijken.

Wanneer serveer je het?

Zoals je inmiddels al hebt kunnen lezen is bananenbrood een goed alternatief als tussendoortje. In dat geval moet je er dus voor zorgen dat je het altijd in een pakketje bij je hebt. Je kunt het echter ook op andere momenten eten. Bijvoorbeeld als plakje bij de koffie. Hiermee vervang je de veel slechtere cake of taart of een koekje. Ook kun je het gebruiken als lunch. Het is weliswaar geen echt brood, maar voor de variatie kan het wel perfect werken in een lunchpakket. Zeker als je de koolhydraten laag wilt houden.

Gewoon proberen

Of je nu aan het afvallen bent, of gewoon wat gezonder wilt eten. Of je nu aan het sporten bent, of juist de hele dag achter een bureau zit. Of je nu volwassen bent, of je hebt kinderen in de groei. Bananenbrood past eigenlijk in elke levensstijl en elk voedingspatroon. Het is gezond en niet moeilijk om te maken. Het is dan ook gewoon een goed idee om het brood gewoon eens te bakken en te proberen. Pas wel op, zodra je er eenmaal een keer van geproefd hebt, ben je voor de rest van je leven verknocht aan het brood. Maar dat is natuurlijk helemaal niet erg.